Koira ehdolla kanadalaiskaupungin pormestariksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina monista on saattanut tuntua siltä, ettei politiikkaan pääseminen aina vaadi suuria edellytyksiä – joskus pelkkä vastustajien päämäärätön haukkuminen riittää. Nyt erään kanadalaiskaupungin pormestariksi on pyrkimässä todellinen koira.

Viisivuotias australiankarjakoira Finn on ehdokkaana Newfoundlandissa sijaitsevan St John’sin pormestarivaaleissa. Koiran kampanjavideo on herättänyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Finnin omistajan, eläinkouluttaja Glenn Redmondin mukaan koira on tottunut esiintymään kameran edessä esiinnyttyään elokuvissa ja televisiosarjoissa.

– Monet ovat sanoneet Finnin olevan paras ehdokas, Redmond kuvailee Toronto Sun -lehden mukaan.

Koiran omistaja on myöntänyt kyseessä olevan julkisuustempaus. Hän haluaa kiinnittää sillä ihmisten huomion paikallisiin ongelmiin, kuten teiden huonoon kunnossapitoon.

Finn ei ole ensimmäinen politiikkaan pyrkivä eläin. Venäläisen Barnaulin kylän pormestarivaaleissa oli taannoin ehdolla Barsik-niminen kissa. Se osoittautui vaaleissa huomattavasti ihmisehdokkaita suositummaksi kandidaatiksi.