Nettikansa riehaantui iPhone X -puhelimesta – pilailut leviävät verkossa

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailman matkapuhelinmarkkinat kertaheitolla kymmenen vuotta sitten mullistanut Apple sai nauttia vuosien ajan kulttisuosiosta, koska se onnistui muuttamaan ihmisten teknologian käyttöä kerta toisensa jälkeen iPodeilla, iPhoneilla ja iPadeilla. Eilen Applen julkaisemat uutuudet iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X eivät ole monien mielestä lunastaneet odotuksia.

Esimerkiksi Jacksfilms-kanava julkaisi YouTube-videon, jossa parodioidaan iPhone X -puhelinmallin julkaisutilaisuutta. Parodiassa tuodaan humoristisesti ilmi se, että puhelinmalli ei sisällä juuri mitään mullistavaa ominaisuutta paitsi sen, että puhelimen hinta hipoo taivaita. 64-gigainen iPhone X maksaa Suomessa 1.179 euroa ja 256-gigainen maksaa 1.349 euroa.

Parodiassa nauretaan myös TrueDepth-kameran avulla toimivan Face ID -tunnistuksen kustannuksella. Tunnistuksen avulla voidaan muuttaa kuvien valaisua ja Animojin avulla esimerkiksi kakka-emojin ilmeitä. Steve Jobbsin johtaman teknologian kehityksen aallon ajatellaan murtuneen nyt tähän puhelinmalliin. Uusi puhelin tullaan luultavasti muistamaan siitä, että sen avulla voidaan puhua videopuheluita kakkaemoji omien kasvojen tilalla.