Hurrikaanin uhreja auttanut sairastui – lihansyöjäbakteeri tarttui tulvavedestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teksasilainen J.R. Atkins vietti päiviä auttaen naapurustossaan asuvia ihmisiä hurrikaani Harveyn tuhojen ja tulvien jälkeen. Mies oli huomannut pian kädessään pienen hyttysenpistosta muistuttavan kohdan. Yön aikana se oli levinnyt kolikon kokoiseksi.

J.R. Atkins kertoo Facebookissa lähteneen ensiapuun. Hänen turvonneessa kädessä todettiin olevan hengenvaarallinen lihansyöjäbakteeri. Lääkärit poistivat vahingoittunutta kudosta leikkauksen avulla. Viikon intensiivisen hoitojakson jälkeen hän pääsi pois sairaalasta.

Nekrotisoiva faskiitti, eli tutummin lihansyöjäbakteerina tunnettu tauti, on hyvin harvinainen sairaus. Infektio voi kuitenkin koitua lopulta ihmisen kuolemaksi, sillä se etenee ihon ja lihaskerroksen välissä massaa tuhoten. Kerroimme taannoin toisesta teksasilaisesta miehestä, joka sai saman bakteeritartunnan tavallisella rannalla uidessaan.

I spent days sending updates about flood waters to those that stayed behind in my area. I was also able to check on…

Publié par J.R. Atkins sur mercredi 6 septembre 2017

Publié par J.R. Atkins sur dimanche 10 septembre 2017