Pohjois-Korea: ”Japani upotetaan ja Yhdysvallat peitetään tuhkaan”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on tehnyt päätöslauselman, jossa Pohjois-Korea saa sanktioita sen viimeisimmän ydinkokeen takia. Pohjois-Korea on vastannut pakotteisiin tyypilliseen tapaan propagandan avulla. Se uhkaa hävittää Japanin maailmankartalta ja peittää Yhdysvallat tomuun ja pimeyteen.

Pohjois-Korealle asetettiin äskettäin tiukat rajoitukset muun muassa maakaasun ja öljyjalosteiden vientiin. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi pakotteet yksimielisesti, jotta Kim Jong-unin hallinnoima diktaattorivaltio lopettaisi ydinaseohjelmansa. Pakotteet lisäsivät vain uhoa.

Pohjois-Korean virallinen uutiskanava KCNA on tiedottanut, että maa aikoo upottaa Japanin mereen, koska valtio ei kaipaa enää japanilaisia saaria lähistölleen. Sen lisäksi he peittävät Yhdysvaltain mantereen tuhkaan ja pimeyteen.

Myös naapurivaltio Etelä-Korea tulee heidän mukaansa saamaan osuutensa. Pohjois-Korean mielivaltaiset lausunnot on tuomittu jyrkästi ympäri maailmaa, Reuters uutisoi.