Robottikoira haistelee ihmisten jalkoja – kellahtaa kumoon haisevat liikaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa hienhaju ei ole leikin asia. Pahanhajuista olemusta saatetaan pitää jopa työpaikkahäirinnän muotona, minkä vuoksi sitä yritetään torjua jo modernin teknologian avulla. Startup-yritys Next Technology on kehitellyt Hana-chan -nimisen robotin.

Pientä koiraa muistuttava kone haistaa ihmisen jalkoja, ja alkaa haukkumaan mikäli ne haisevat. Erityisen kammottavaan löyhkään robotti vastaa kellahtamalla kumoon.

Hajuja tunnistavan sensorin lisäksi Hana-chan pystyy suihkuttamaan ilmanraikastetta. Next Technology kertoo Japan Times -lehden mukaan luoneensa robotin sen jälkeen, kun eräs mies halusi epätoivoisesti selvittää onko hänellä hajuongelma.

Hana-chan ilmestyy markkinoille ensi vuoden aikana. Hajurobotti tulee maksamaan 100.000 jeniä, eli noin 760 euroa.