Ensilumi satoi jo Lapissa – pari viikkoa keskimääräistä aiemmin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka Saana-tunturille satoi ensilumi poikkeuksellisen aikaisin jo elokuun lopussa. Tänään talvi on tehnyt tuloaan laajemminkin, sillä ensimmäinen lumipeite on nähty monissa osissa Lappia.

Ainakin Pallastunturi, Levi ja Ylläs ovat tänään saaneet ensilumen rinteilleen. Ylläksellä Äkäslompolossa asuva suosikkikauppias Sampo Kaulanen raportoi sosiaalisessa mediassa jo aamulla räntäsateesta, ja myöhemmin sade muuttui jo lumeksi.

Ensilumi on tänä vuonna hieman tavallista aikaisemmassa, sillä käsivarressa se sataa keskimäärin 27. syyskuuta sekä Levillä, Ylläksellä ja Pallaksella keskimäärin vasta lokakuun puoliväliin mennessä. Keski-Suomessa ensilumi sataa yleensä loka-marraskuun vaihteessa ja Helsingissä marraskuun puolivälissä.

Että tämmönen keli tänään #pallas #ensilumi #kotteroreissu

A post shared by Riitta Sauramo (@riittaleenas) on

Levillä satoi tänään #ensilumi

A post shared by Laura Ahola (@laura.ahola) on