Surullinen valokuva ehdolla Vuoden luontokuvaksi – merihevonen kantaa vanupuikkoa meressä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihminen on saastuttanut maailman meret muoviroskalla, joka ei katoa sieltä tuhansiin vuosiin. Nyt BBC on esitellyt Vuoden luontokuva 2017 -kilpailun finalistit, joiden joukossa oleva Justin Hoffmanin ikuistama valokuva kiteyttää tilanteen ikävän konkreettisesti.

Hoffman kuvasi vedenalaisia luontokuvia Indonesian Sumbawan saarella, kun hän huomasi erikoisen näyn. Muutaman sentin pituinen merihevonen oli tarrautunut vanupuikkoon ja veti sitä perässään. Kuvasta tuli viraalihitti, ja nyt se on ehdolla arvostetussa kuvakilpailussa.

– Ensin olin onnellinen löydettyäni tämän söpön merihevosen, mutta sitten vuorovesi vaihtui ja roskaa alkoi vyöryä riutan yli. Mukana muovia, roskia ja jätteitä. Valkoiset hahmot taustalla ovat muovipusseja. Silloin ymmärsin, että minun oli tärkeä dokumentoida tilanne. Se oli turhauttavaa, ikävää ja surullista, mutta se täytyi kuvata, Justin Hoffman kertoi BBC:lle.