Nainen käytti valtion varoja ostaakseen koiralleen smokkipuvun

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ei ole rikos tehdä lemmikistään tyylikäs – kunhan sen hoitaa omilla varoillaan. Yhdysvaltojen Arkansasissa asuva nainen on sen sijaan tuomittu valtion varojen käyttämisestä kyseenalaisiin tarkoitusperiin.

Oikeuden tuomarin hallinnollisena avustajana työskennellyt Kristi Lyn Goss pidätettiin lokakuussa 2016. Hänen epäiltiin käyttäneen tuona aikana Garlandin piirikunnan luottokorttia yli 200.000 dollarin arvoisten henkilökohtaisten ostosten tekemiseen.

Ostosten joukossa oli muun muassa Gossin lemmikkikoiralleen ostama smokkipuku, timanttiranneke, lippuja urheiluotteluihin ja lemmikkieläimen vakuutus. Nainen myönsi taannoin oikeudessa syyllistyneensä kuuteen luottokortin vilpilliseen käyttökertaan.

Gossin tuomio luetaan 22. marraskuuta. UPI-uutistoimiston mukaan häntä saattaa odottaa rikoksista jopa 20 vuoden maksimirangaistus.