Vainoaja piinasi Oscar-palkittua vuosien ajan: ”Kadun syvästi naisen tapaamista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisten muiden tähtien tapaan Oscar-palkittu Eddie Redmayne on joutunut kokemaan myös kuuluisuuden varjopuolet. Ihmepedot ja niiden olinpaikat -elokuvasta tunnettu englantilaistähti oli perheineen vuosien ajan pakkomielteisen fanin vainoama.

Redmayne tapasi faninsa vuonna 2012 esiintyessään näytelmässä lontoolaisessa teatterissa. Naisen käytös muuttui pian tavanomaista fanittamista pakkomielteisemmäksi. Hän alkoi lähettämään tähdelle rakkauskirjeitä ja vainoamaan häntä kuvauspaikoilla sekä elokuvien ensi-illoissa.

Vuotta myöhemmin Saksan kielen kääntäjänä työskentelevä nainen seurasi Redmaynea ja hänen vaimoaan kadulla. Vainoaja myös tarkkaili näyttelijän taloa vastapäisen puiston penkiltä käsin. Kaikki kulminoitui tapaukseen, jossa nainen yritti koskea Redmaynea näyttelijän pidellessä tytärtään sylissä kotinsa ulkopuolella.

– Yritän aina olla mahdollisimman avoin ja ystävällinen, sillä urani on fanieni tuen ansiota. Kadun kuitenkin syvästi tämän naisen tapaamista – hän on häirinnyt minua ja perhettäni viiden vuoden ajan, Redmayne kirjoitti oikeuden edessä luetussa lausunnossa.

– Perheeni turvallisuus on minulle kaikki kaikessa. Hänen käytöksensä vuoksi emme tunne oloamme turvalliseksi, tähti jatkoi.

49-vuotias nainen myönsi oikeudessa syyllistyneensä vainoamiseen. Hänet on tuomittu BBC:n mukaan neljän kuukauden ehdolliseen rangaistukseen. Lisäksi hänen täytyy pysytellä 200 metrin päässä Eddie Redmaynesta ja hänen perheestään.