Tutkimus: Naiset kyllästyvät seksiin pitkässä parisuhteessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Onnellinen, tasapainoinen ja rakastava parisuhde ei ole itsestäänselvyys. Parhaimmillaan kahden ihmisen välinen liitto on molempia osapuolia tyydyttävä ja vahvistava taival, joka kestää tästä ikuisuuteen. Valitettavasti naiset kyllästyvät herkästi seksielämään pitkissä parisuhteissa.

British Medical Journal on esitellyt Southampton yliopiston ja College Londonin yliopiston toteuttaman yhteistutkimuksen, jonka mukaan naiset menettävät mielenkiintonsa parisuhteen seksielämään jopa neljä kertaa todennäköisemmin kuin miehet. Eniten seksihaluja katoaa 55-64-vuotiailta naisilta.

Yleisin syy seksihalujen katoamiseen löytyy kuitenkin perheenlisäyksestä ja siitä, että kodissa asuu pieniä lapsia. Myös seksielämään liittyvät ongelmat voivat tappaa halut. Naiset eivät myöskään halua seksiä kumppaninsa kanssa, jos eivät tunne emotionaalista yhteyttä mieheensä. Lisäksi se, että pariskunta ei juttele seksielämästään, saattaa johtaa lopulta kohtuuttoman kuivaan kauteen.

Tutkijoiden mukaan ei ole olemassa ihmepilleriä, jonka avulla seksielämän saisi takaisin kuntoon parisuhteessa. Jokaisen parisuhteen seksittömyys johtuu erilaisista tekijöistä. Tärkeintä olisi kommunikaatio ja ongelmien korjaaminen, jotta makuuhuoneessa heiluteltaisiin peittoa yhtä innokkaasti kuin ensihuuman aikana. Tutkimukseen osallistui 4.839 miestä ja 6.669 naista.