Päätoimittaja Jari Sillanpään tapauksesta: ”Lopettakaa huumekuskin rikoksen hyssyttely”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen viikon suurin kotimainen kohu on ollut laulaja Jari Sillanpään jääminen kiinni kovien huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Stara on uutisoinut asiasta pariinkin otteeseen, ja eilen päätoimittaja Jocka Träskbäck sai tarpeekseen tapauksen hyssyttelystä sosiaalisessa mediassa.

Päivitys 29.3.2018: Artikkeli on taas lähtenyt leviämään vauhdilla Sillanpään uusien toilailujen myötä. Huomioithan, että tämä on julkaistu jo syyskuussa 2017, eli ennen käräjäoikeuden tuomiota ja ennen lentokentällä tehtyä pidätystä.Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä levinnyt suuri määrä päivityksiä ja kommentteja, joissa Sillanpään huumepäissään ajamista pyritään vähättelemään monin tavoin. Se ei kuitenkaan ollut Staran päätoimittajan mieleen, joten hän julkaisi oman näkemyksensä tapahtuneesta blogissaan.

– Jari Sillanpään autoileminen huumepäissään tulee tuomita jyrkästi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Sitä ei voi mitenkään hyssytellä tai edes yrittää ymmärtää. Sillanpää oli itse tehnyt päätöksen lähteä ajamaan autoa huumepäissään, Jocka Träskbäck kirjoittaa.

– Kyseessä oli kaiken lisäksi koviin huumeisiin luettava kristalli, eikä sitä selvästi miedompi amfetamiini, kuten alunperin uutisoitiin. Sillanpää siis vaaransi vakavalla tavalla muiden ihmisten hengen. Sitä ei voida järkisyillä mitenkään perustella, vaikka kyseinen henkilö olisi niin sanotusti kansakunnan kaapin päällä kaiken kritiikin ulottumattomissa.

Suomessa jäi viime vuonna poliisin haaviin yli 17.000 rattijuoppoa, ja niiden todellinen määrä on moninkertainen. Ongelma on siis akuutti ja erittäin vakava. Siksi yhden tietyn tapauksen vähättely tekijän julkisen statuksen vuoksi on päätoimittajan mielestä väärin.

– Jokainen joka vähänkin hyssyttelee Sillanpään huumepäissään ajamista tulee samalla hyssytelleeksi jokaista rattijuoppoa ja väheksyneeksi jokaista huumekuskin ja rattijuopon aiheuttamaa kuolemantapausta. Myös niitä, joissa pieni lapsi on menettänyt henkensä ja perhe rakkaansa tuollaisen järjettömän teon vuoksi. Niitä tapauksia Suomessa on aivan liikaa.

Lue koko kirjoitus tästä.