Venäläinen tanssiryhmä hämmästyttää – kuin eivät liikuttaisi jalkojaan ollenkaan!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläinen Berezka Ensemble -tanssiryhmä on hämmästyttänyt yleisöä jo vuosikymmenien ajan. Ympäri maailmaa esiintyneet tanssijat tunnetaan erityisesti koreografiastaan, jossa he näyttävät leijuvan lavan yläpuolella.

Toukokuussa kuvatulla videolla Berezka-ryhmä esittää perinteistä venäläistanssia Moskovan Tsaikovski-konserttisalissa. Esiintyivät liikkuivat lavalla sulavaliikkeisesti, luoden mielikuvan siitä etteivät he liikuttaisi jalkojaan juuri lainkaan.

Tanssijoilla ei suinkaan ole mekkojensa piilossa hoverboard-lautoja, vaikka liike saattaakin siltä näyttää. Vanhemmalla Youtube-videolla tanssijat osoittavat liikkeiden olevan taidokkaan koreografian ja intensiivisen harjoittelun tulosta.

Oddity Central -sivuston mukaan Khorovod-nimisen tanssin loi Nedezhda Nadezhdina. Venäläisen tanssitaiteen suuriin nimiin lukeutunut nainen perusti Berezka Ensemble -ryhmän vuonna 1948.