Huumekohu vinttikoirakilpailussa – voittaja kärähti kokaiinista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Irlannissa on järkytytty epätavallisesta urheilijaa koskevasta huumekohusta. Suositussa vinttikoirakilpailussa menestystä niittänyt koira on kärähtänyt kielletystä aineesta. Vinttikoira Clonbrien Hero voitti Irlannin Curraheen Parkissa järjestetyn Laurels-kilpailun.

Nyt koiran virtsasta on löydetty jäämiä bentsoyyliekgoniinista, kokaiinin aineenvaihduntatuotteesta. Irish Greyhound Board -säätiö on toistaiseksi evännyt eläimen voittorahat. BBC:n mukaan Clonbrien Hero on myös asetettu urheilukieltoon siihen asti, kunnes se läpäisee huumeseulat.

Koiran valmentaja on kertonut uskovansa, että koira on vahingossa syönyt testissä näkyneet huumeet. Irish Greyhound Board suorittaa vuosittain huumetestit jopa kuudelle tuhannelle vinttikoiralle. Positiivisten testitulosten määrä on kuitenkin erittäin pieni.