Raivostuttaako kumppanisi? Huutaminen parantaa avioliittoa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avioliittoneuvoja ja parisuhdeterapeutti Jenn Mann näkee liian usein vastaanotollaan naisia, jotka kertovat, että he eivät pidä siitä millaiseksi heidän aviomiehensä ovat heidät muuttaneet. Naiset kertovat, että aviomiesten kamalat puheet riitatilanteissa tuovat vaimoista pahimmat puolet esiin. Naiset eivät kuitenkaan ikinä korota ääntään miehille takaisin.

Naiset voivat riitatilanteissa ajatella, että vaikenemalla he pitävät sovun talossa. Mann on kuitenkin nähnyt, että tämä ei pidä paikkaansa vaan johtaa myöhemmin sellaisiin riitoihin, jotka juontavat juurensa jo niin syvälle, että ne vaativat pidempää purkamista ja usein myös pitkää terapiajaksoa avioliiton korjaamiseksi.

Jenn Mann onkin sitä mieltä, että riitatilanteessa vaikenevan osapuolen tulisi myös rohkeasti ilmaista tunteensa ja ajatuksensa heti siinä tilanteessa. Mann kertoi Daily Mail -sivustolle, että paras ratkaisu erimielisyyksiin on se, että pariskunta riitelee vanhanaikaisesti ja puhuu heti suunsa puhtaiksi. Etenkin naisia Mann kehottaa rohkeasti korottamaan ääntään, koska se tekee avioliitosta yleensä onnellisemman ja toimivamman.