Onko tavoitepainon saavuttaminen vaikeaa? Saatat olla siinä jo

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laihduttamisprojektien aikana tulee usein vähintään yksi sellainen tilanne, jossa painon putoaminen pysähtyy. Tämä on yleensä merkki siitä, että omia rutiineja tulee muuttaa aina ruokailutottumuksista ja kuntoilusta lähtien. Tämä voi myös tarkoittaa sitä, että kehon oikea tavoitepaino on jo saavutettu.

Monet tekevät Women’s Health -sivuston mukaan sen virheen, että kuvittelevat tavoitepainonsa olevan sama kuin se oli esimerkiksi 20 vuotta sitten. Tällainen tavoitepaino voi olla vielä saavutettavissa, mutta sinne pääseminen tai sellaisessa painossa pysyminen ei tule olemaan enää helppoa tai niin mukavaa kuin 20 vuotta sitten.

Mikäli henkilön olo on hyvä, liikkuminen tuntuu kevyeltä eikä hänellä ole mitään painoon liittyviä sairauksia, hän luultavasti on jo omassa tavoitepainossaan. Yksi hyvä merkki siitä, että keho on jo sen omassa senhetkisessä tavoitepainossaan on se, että painon putoaminen pysähtyy lähelle tavoiteltua painoa.

Omaa tavoitepainoa tulisi ajatella realistisesti. Oma olo ja terveys ovat tärkeämpiä asioita kuin vaa’an näyttämä lukema. Omaa tavoitepainoaan ei aina kannata ihannoida, mikäli sen saavuttaminen tai siinä pysyminen tulisivat tarkoittamaan täydellistä elämänmuutosta sellaiseen suuntaan, jossa yhdellekään lipsumiselle tai mieliteolle ei olisi varaa.