Facebookin uusi toiminto hiljentää ärsyttävän kaverin – vain väliaikaisesti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes jokaisella on Facebookissa kavereita, joiden jakama sisältö alkaa välillä tympimään. Kavereista poistaminen tai seuraamisen lopettaminen kokonaan saattaa kuitenkin tuntua liian dramaattiselta ratkaisulta uutissyötteen täyttäville ärsyttäville tarinoille.

Facebook kokeilee nyt uutta Snooze, eli torkutus-ominaisuutta. Sen myötä esimerkiksi jatkuvasti lomavideoita, lapsiensa kuvia tai vaikkapa epämieluisia poliittisia mielipiteitään jakavan tutun voi vaientaa väliaikaisesti postamatta häntä kuitenkaan kokonaan kavereista.

Snooze-napin painaluksella Facebook-kaverit tai sivut voi hiljentää joko 24 tunniksi, seitsemäksi vuorokaudeksi tai 30 päiväksi. Ominaisuus on toistaiseksi käytössä osalla Yhdysvaltalaisia Facebook-käyttäjiä.

– Kokeilemme uusia tapoja, joilla ihmiset voivat vaikuttaa omaan uutissyötteeseensä. Tällä tavoin he voivat seurata niitä tarinoita, jotka ovat heille tärkeimpiä, Facebookin tiedottaja kuvaili Techcrunch-sivustolle.