Nousetko vaa’alle aamuisin? Ei kannattaisi tehdä niin

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni itseään säännöllisesti punnitseva on voinut huomata, että aamuisin paino on kaikkein alhaisimmillaan. Tämä johtuu siitä, että useimmat ihmiset heräävät aamulla ja kokevat pitkien yöunien jälkeen kevyttä nestehukkaa, mikä saa painon näyttämään melko alhaiselta.

Ravintoneuvoja Julie Upton kertoi Women’s Health -sivustolle, että paino on aamulla alhaisempi myös siksi, että keho on yön aikana polttanut edellisenä iltana nautittuja ruokia ja juomia kehon lämmittämiseen. Uptonin mukaan aamuisesta painosta ei pystytä päättelemään sitä onko henkilö pudottanut rasvaa, mutta toisaalta naisen mukaan mikään ajankohta päivästä ei ole hyvä ihmisen punnitsemiseen.

Uptonin mukaan iltaisin mitattu paino voi illallisen vuoksi näyttää enemmän kuin se on, ja aamupaino voi nestehukan vuoksi taas olla normaalia alhaisempi. Uptonin mukaan vaa’alle noustessa on tärkeää ottaa huomioon se, että painon mittaa säännöllisesti täysin samanlaisissa olosuhteissa ja samaan kellonaikaan. Näin ihminen voi saada totuudenmukaisemman kuvan siitä onko paino lähtenyt laskuun vai ei.