Rehtori kielsi legginsit koulussa – paitsi laihoilta oppilailta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legginsit ovat saaneet viime vuosina suuren suosion niin Suomessa kuin muissakin maissa, ja niiden merkityksestä housuina käydään alati kädenvääntöä. Monien mielestä legginsit ovat alushousut, eivätkä kuulu lainkaan näkyville. Nyt Yhdysvalloissa eräs rehtori on ohjeistanut oppilaitaan melko erikoisella tavalla.

South Carolinan osavaltiossa sijaitsevan Stratford High School -koulun rehtori Heather Taylor nimittäin kielsi legginsien käyttämisen koulunsa oppilailta, koska ne saavat tytöt näyttämään lihavilta. Varsinaista kieltoa enemmän kohua on kuitenkin aiheuttanut rehtorin kieltoon jättämä poikkeus, jonka mukaan tuumakokoa 33 olevat ja sitä pienemmät oppilaat saavat jatkossakin käyttää legginsejä koulussa. Hänen mukaansa tätä suuremmat oppilaat näyttävät legginseissä lihavilta.

Rehtori kertoi erikoisesta linjauksestaan 9. ja 10. luokkien oppilaille, jotka kertoivat tapauksesta paikalliselle WCBD-radiokanavalle. Sanojensa takeeksi oppilaat toimittivat kanavalle myös äänitallenteen rehtorin puheista. Tapaus sai nopeasti aikaan someraivoa oppilaiden ja heidän vanhempiensa taholla, People-lehti raportoi. Pyöreämmät naisoppilaat ottivat rehtorin ilmoituksen henkilökohtaisena hyökkäysenä. Myöhemmin rehtori pyysi puheitaan anteeksi.