Jounin Kaupasta tehdään aurinkovoimala: ”Koitetaan pienentää hiilijalanjälkeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituin kyläkauppias Sampo Kaulanen johtaa Äkäslompolossa sijaitsevaa maankuulua Jounin Kauppaa, josta ei tapahtumia ja kehitysideoita puutu. Tänään Kaulanen ilmoitti upeasta ympäristöteosta, sillä hänen kaupastaan tehdään Napapiirin suurin aurinkovoimala.

– No Nyt on taas uusia juttuja vireillä! Me täräytetään kairan suurin aurinkovoimala Jounin Kaupalle!! Koitetaan näinollen pienentää myös omaa hiilijalanjälkeä ja tehä ympäristöystävällisiä valintoja, Sampo Kaulanen hehkutti sosiaalisessa mediassa.

Tarkoituksena on, että Jounin Kaupan kuluttama sähkö tulisi jatkossa kaupan omalla katolla sijaitsevista aurinkopaneeleista. Myymälässä sähköä kuluu erityisesti kylmälaitteisiin. Valaistuksen osalta Kaulanen teki ekoteon jo viime vuonna, kun hän vaihtoi vanhanaikaisen valaistuksen LED-valaistukseksi yhteistyössä Winled-yrityksen kanssa. Näin ollen myymälän valaistukseen ei enää kulu kovin merkittävää määrää sähköä.