Äiti sanoi viikon ajan lapsilleen kaikkeen kyllä – näin siinä sitten kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Perheenäiti oli nähnyt verkossa keskusteluita vanhemmista, jotka harjoittivat sellaista kasvatusmenetelmää, jossa ei koskaan sanottu lapselle ei. Äiti päätti ottaa tästä itselleen viikon mittaisen haasteen ja katsoa mitä tapahtuu kun hän sanoo viikon ajan lapsilleen kaikkeen kyllä.

Nainen itse koki jo alunperinkin olevansa hyvin ymmärtäväinen, empaattinen ja arvostava pieniä lapsiaan kohtaan, mutta hänen mielestään asioiden kieltäminen kuuluu tavalliseen elämään. Nyt hän taipui lastensa tahtoon viikon ajan ja antoi lasten päättää kaikesta heihin liittyvästä.

Viikon ajan perheessä syötiin mitä eriskummallisimpia ruokia, mutta äiti huomasi, että lasten valitessa illallisen he söivät todella runsaan määrän kyseistä ruokaa. Äiti oppi viikon kuluessa myös sen, että lapset eivät osaa arvioida omaa jaksamistaan esimerkiksi kävelemisen suhteen.