Mies hankki autoonsa matalaäänisen torven – olikin aivan muuta

Autot Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kulkuneuvojen kovaääninen torvi kuuluu autojen vakiovarusteisiin. Suomessa äänitorven käyttämistä henkilöautojen kohdalla pidetään liikenteessä lähinnä aggressiivisena käytöksenä, mutta useimmissa maissa äänitorven soittaminen on normaalia kanssakäymistä kuskien välillä.

Varsinkin suurten työautojen ja rekkojen kohdalla hyvä äänitorvi on välttämätön, koska sen avulla kuskit voivat varoittaa muita esimerkiksi ennen peruuttamista. Eräs kuski pettyi kuitenkin suuresti hankkimaansa äänitorveen, jonka ääni olikin aivan toisenlainen kuin hän oli halunnut.

Mies on kuvannut videolla hauskan tilanteen, jossa hän soittaa rekkansa uutta äänitorvea. Mies oli ostanut torven sen perusteella, että paketissa luki torven olevan ääneltään erityisen matalataajuuksinen. Matalan ja vakuuttavan torven sijaan ääni oli kuitenkin huvittavan korkea, mikä sai miehen todella pettymään hankintaansa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.