Uber menetti toimilupansa Lontoossa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuisesti hyvin suosituksi noussut taksipalvelu Uber on menettänyt toimilupansa Lontoossa. Lontoon liikennevirasto TFL on päättänyt, että Uberin toimilupaa yksityisen taksitoiminnan harjoittamiseen ei jatketa. Lontoossa – kuten myös Suomessa – perinteiset taksit ovat vastustaneet kiivaasti taksipalvelujen uutta aaltoa.

Lontoossa viranomaiset ovat perustelleet toimiluvan jatkon eväämistä kansalaisten turvallisuudella, koska Uberin epäillään hyväksyneen kuljettajiksi myös rikostaustaisia henkilöitä. Lontoon pormestari Sadiq Khan on ilmoittanut olevansa viranomaisten kanssa samaa mieltä. Uberin mukaan sen kuljettajien taustat tarkistetaan samalla tavalla kuin muidenkin taksinkuljettajien taustat, BBC uutisoi.

Uber tulee tällä tietoa valittamaan päätöksestä, ja sillä on 21 päivää aikaa jättää virallinen valitus asiassa. Uberin nykyinen toimilupa päättyy 30. syyskuuta, mutta yhtiön valittaessa päätöksestä sen kuljettajat saavat jatkaa toimintaansa niin pitkään kuin valitusta käsitellään. Muiden suurkaupunkien tavoin Uber on ollut myös Lontoossa erittäin suosittu taksipalvelu. Uberilla on Lontoossa noin 3,5 miljoonaa käyttäjää ja 40.000 kuljettajaa, joten päätös muuttaa merkittävästi alueen taksipalvelujen tarjontaa.