Syyssiivous kannattaa – kuluttaa enemmän kuin 5 kilometrin juoksulenkki

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikilla ei ole varaa tai halua hankkia kuntosalijäsenyyttä, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen vuoksi täytyisi jäädä omalle kotisohvalle makaamaan. Mittausten mukaan myös pelkkä kotitöiden tekeminen auttaa ihmisiä pysymään hyvässä kunnossa.

Good House Keeping -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan pölyjen pyyhmikinen, lattioiden peseminen ja kylpyhuoneen kuuraus ovat tehokkaita tapoja polttaa kaloreita poistumatta kotoa. Tutkijat saivat selville, että kahden tunnin uurastaminen kotitöiden parissa poltti ihmisiltä noin 600 kilokaloria kahden tunnin aikana.

Ihmiset polttavat noin 374 kilokaloria viiden kilometrin mittaisella lenkillä, joten kodin siistinä pitäminen on lähes kaksi kertaa kuluttavampaa. Kaikista tehokkain kalorien polttaja kotitöistä oli ikkunoiden pesu, joka kulutti 20 minuutin aikana jopa 115 kilokaloria.