Lentoyhtiö luopuu penkkien näytöistä – paljasti nyt syyn

Digi Matkailu · Stara.fi

Monien lentoyhtiöiden koneisiin on viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana tullut matkustajille henkilökohtaiset näytöt, jotka ovat kiinni edellä olevan penkin selkänojassa. Tällaisesta näytöstä on helppo katsoa elokuvia ja muuta viihdettä.

Nyt American Airlines on kuitenkin yllättäen tehnyt päätöksen luopua näytöistä, eli palata vanhaan tyyliin. Yhtiön tänä vuonna käyttöön tulevissa Boeing 737 MAX -matkustajakoneissa näyttöjä ei enää ole.

Matkustajat ovat ottaneet ilmoituksen vastaan ristiriitaisin tuntein, koska sen koetaan heikentävän merkittävästi matkustusmukavuutta. Niinpä lentoyhtiö on nyt joutunut perustelemaa päätöstään.

American Airlinesin mukaan päätös selkänojissa olevista näytöistä luopumisesta johtuu siitä, että sen mukaan jopa 90 prosentilla matkustajista on mukanaan oma päätelaite viihteen katsomiseen. Yhtiön mukaan matkustajien on helpointa katsoa viihdettä omista laitteistaan.

Monien muiden tavoin American Airlines jakaa sisältöä lennolla langattoman WLAN-yhteyden kautta. Samalla mukaan on tulossa mahdollisuus katsoa esimerkiksi Netflixiä.

Yhtiön perustelut matkustajien omista laitteista ontuvat siinä valossa, että ylivoimainen enemmistö katsoo vielä nykyisin viihdettä omien laitteiden sijaan nimenomaan penkkien näytöistä, vaikka WLAN-vaihtoehto on jo olemassa omilla laitteilla katsomiseen.