Todellinen ammattilainen! Mies maalaa tiemerkintöjä vapaalla kädellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liikennemerkeissä käytetään kansainvälisiä symboleja, joiden avulla ihmiset osaavat lukea sääntöjä ja käytäntöjä. Yksi maailmanlaajuisesti käytössä olevista merkeistä on invamerkki, jossa on pelkistetty tikku-ukko pyörätuolissa. Merkillä osoitetaan esimerkiksi invaparkin paikkaa.

Moni luulee, että tiemerkinnät tehdään mallilevyn tai muotin avulla maalaten, mutta Twitteriin julkaistu video osoittaa toisin. Lontoossa on maalattu parkkipaikalle invamerkki vapaalla kädellä. Tiemerkitsijä on kuin mestari työssään. Merkitsemiseen menee puoli minuuttia.

Symboleita on hyödynnetty esihistoriasta saakka. Nykyisin yleisimpiä symboleita käytetään esimerkiksi pikaviestinpalveluissa. Hymiöt ovat tuoreimpia maailmanlaajuisesti käytössä olevia symboleita.