Näin hattara syntyy kotona – vain harvalla riittää kärsivällisyys

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hattara on sokerinen herkku, joka mielletään usein huvipuistossa syötäväksi. Houkutteleva pastellinsävyinen sokeripilvi ihastuttaa lapsia yleensä ulkonäöllään ja vetää toisinaan aikuisiakin puoleensa. Yleensä hattara valmistetaan siihen tarkoitetulla laitteella, mutta nyt videolla näytetään miten hattara valmistuu myös kotona.

Hattara koostuu todella ohuista ja silkkimäisistä sokerisäikeistä. Suuri osa koneella tehdystä hattarasta on kuitenkin ilmaa, koska hattaraa keriessä tahmeat säikeet takertuvat toisiinsa ja muodostavat kuohkean pilven. Eater-kanavan julkaisemalla videolla mies näyttää vanhan kiinalaisen menetelmän, jonka avulla hattaraa pystyy valmistamaan myös kotona.

Sokerinkäsittelytekniikkaa kutsutaan lohikäärmeen parraksi. Mies näyttää miten sininen siirappi valmistetaan ja miten siitä luodaan hitaasti vetämällä ohuen ohutta narua. Lopulta sokerisäikeet ovat ohuena 16.000 naruna miehen käsissä, jolloin koostumus on tahmeaa ja hattaramaista.