Donald Trump sekoitti nyt urheilumaailman – skandaali paisuu päivä päivältä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on vielä melko lyhyellä presidenttikaudellaan onnistunut jakamaan yhdysvaltalaiset tehokkaasti kahtia, mutta harva osasi odottaa hänen kykenevän rikkomaan kansalaisten yhtenäisyyden myös urheilumaailmassa. Nyt niin on kuitenkin käynyt.

Tilanne alkoi, kun sosiaalisessa mediassa äkkipikaisia kommentteja päivittäin jakava Donald Trump perui julkisesti urheilutähti Stephen Curryn kutsun Valkoiseen taloon, koska tämä ilmoitti harkitsevansa tilaisuuden väliin jättämistä. Presidentti oli perinteiseen tapaan kutsunut NBA-mestarijoukkueen vierailulle Valkoiseen taloon.

Kutsun perumisesta aiheutui somekohu, kun monet rakastetut urheilutähdet ilmaisivat tyytymättömyytensä presidenttiin. Esimerkiksi LeBron James kirjoitti Twitterissä, että vierailu Valkoisessa talossa oli kunnia siihen saakka kunnes Donald Trump valittiin presidentiksi.

Trump kritisoi Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana otteluissa polvistuvia urheilutähtiä. Polvistumisesta on muodostunut viime aikoina Trumpin vastustamisen symboli. Trump on vastannut haukkumalla julkisesti pelaajat, joukkueet ja joukkueiden omistajat.

Tilanteesta on viime päivinä paisunut valtava kohu, ja Trump on perunut myös yksittäisten urheilutähtien kutsuja Twitter-päivityksillään. Trump on samalla tehnyt historiaa, sillä kukaan muu ei ole aiemmin kyennyt jakamaan Yhdysvaltoja kahtia sen syvästi rakastamissa urheilulajeissa.

NFL-pelaajat ovat uhmanneet presidenttiä polvistumalla kansallislaulun aikaan ja jäämällä kansallislaulun ajaksi pukuhuoneisiinsa. Seattle Seahawksin ja Tennessee Titansin pelissä Nashvillessä kansallislaulun esittäjä Meghan Linsey polvistui sen sijaan itse, kun pelaajat olivat yhä pukukopissa. Pittsburgh Steelersin pelissä vain yksi pelaaja, Alejandro Villanueva, saapui kuulemaan kansallislaulun muiden protestoidessa pukukopissa.

Toisissa NFL-otteluissa pelaajat taas ovat muodostaneet kentälle ketjun osoittaakseen yhtenäisyyttä kansallislaulun aikana. Toistaiseksi näyttävin protesti nähtiin Lontoossa, jossa peräti 20 pelaajaa polvistui kansallislaulun aikana protestina presidentille.

Nascar-autosarjassa tallipäälliköt Richard Petty ja Richard Childress ovat sen sijaan ottaneet tiukan kannan ja ilmoittaneet antavansa potkut jokaiselle polvistuvalle kuljettajalle.