Rapu otti nuken pään kuorekseen – näky kuin kauhuelokuvasta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Erakkoravut peittävät takaruumiidensa pehmeän osan kotiloiden kuorilla, mutta joskus sen suojaksi kelpaavat myös ihmisten pois heittämät esineet. Rannoilla saatetaankin toisinaan törmätä rapuihin, joiden kuoren virkaa toimittavat esimerkiksi oluttölkit.

Verkossa levinneessä kuvassa nähdään erakkorapu, joka on valinnut karmivan suojan itselleen. Sen kuorena toimii muovinen vauvanuken pää. Näky on kuin suoraan kauhuelokuvista.

Kuva on järkyttänyt sosiaalisessa mediassa myös sen vuoksi, että se osoittaa kuinka saastuneita meret ja rannikot ovat. Daily Mail -lehden mukaan Tyynen valtameren Henderson-saarella otetun kuvan jakoi Twitterissä merien roskaamisesta huolestunut biologi.

 

Hermit crab using a discarded doll head for a shell (x/post from r/wtf). from pics