Nettijätti onnittelee suomalaispalvelua: ”Habbo 16 vuotta!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Habbo, eli Habbo Hotel, avattiin 22. syyskuuta 2000, ja se oli tuolloin merkittävä edelläkävijä koko maailman yhteisöllisissä verkkopalveluissa. Graafisella käyttöliittymällä ja virtuaalihahmoilla varustettu yhteisöpalvelu levisi myöhemmin maailmanlaajuiseksi palveluksi.

Nyt yhdysvaltalainen nettijätti Unilad onnittelee ”16 vuotiasta Habboa”, vaikka todellisuudessa palvelu täyttikin muutama päivä sitten jo 17 vuotta. Toimintansa kulta-aikaan Habboon oli rekisteröity yli 200 miljoonaa virtuaalihahmoa. Suomessa palvelulla oli noin 300.000 käyttäjää.

Palvelu on toiminnassa yhä edelleen osoitteessa www.habbo.fi. Habbossa käyttäjä voi luoda oman hahmon, tavata kavereita tai chattailla, rakentaa huoneita ja pelata pelejä.