Ravihevonen otti hatkat – juoksi Jyväskylässä kärryt perässään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ravihevonen karkasi maanantai-iltana Keski-Suomen Raviradan omistamalta Killerin raviradalta Jyväskylästä. Tallialueelta karkuun päässyt hevonen oli juossut kärryt perässään Jyväskylän kaupungin läpi yli viiden kilometrin päähän Tourulan kaupunginosaan.

Keskisuomalaisen mukaan karkukarkuteillä ollut ravihevonen saatiin myöhemmin kiinni kilpailueläinlääkärin avustuksella. Killerin ravit keskeytettiin suomenhevosen karkumatkan ajaksi. Karannut kilpahevonen ei aiheuttanut vaaratilanteita ravialueella, mutta liikenteessä on varmasti hieraistu silmiä kärryt perässään juosseen ravurin takia.

Tiedossa ei ole, onko karkumatka aiheuttanut vaaratilanteita liikenteen käyttäjille. Hevosen oli tarkoitus osallistua ravikilpailun kahdeksanteen lähtöön. Hevonen kirmasi karkuun juuri ennen esittelykierrostaan.