Nämä arkiset tavat köyhdyttävät ihmisiä – vältä näitä jos haluat säästää

Koti & Asuminen Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi suunnitella palkan ilmestyessä tilille, että tässä kuussa rahaa jää säästöön asuntoa, uutta autoa tai esimerkiksi matkaa varten. Muutaman viikon kuluttua tilanne alkaa kuitenkin olla jälleen huolestuttava, kun tili näyttäisikin jälleen yllättävän tyhjältä vaikka mitään suurta hankintaa ei ole tullut tehtyä.

Popsugar-sivuston mukaan ihmiset tekevät joka päivä pieniä arkisia päätöksiä, jotka köyhdyttävät heitä huomattavan paljon. Sivusto listasi 11 tapaa, jotka tutkitusti ovat suurimpia rahasieppoja ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

1. Heräteostokset

Miehet tekevät eniten heräteostoksia juopuneina ja naiset silloin kun he ovat surullisia.

2. Valot

Moni ihminen jättää vahingossa valot päälle tyhjiin huoneisiin. Päivittäisellä ja kuukausittaisella tasolla menetys ei välttämättä tunnu suurelta, mutta vuosittain tästä aiheutuu kuitenkin huomattava kuluerä.

3. Autoilu

Autoilusta koituu turhia kuluja silloin, kun kuskit ajavat myös hyvin pienet kävelymatkat.

4. Parin päivän ruokaostokset

Ihmiset käyttävät ruokaostoksiinsa paljon enemmän rahaa ostaessaan ruokaa vain parin päivän tarpeisiin kerrallaan. Ruokaostosten suunnitteleminen esimerkiksi viikoksi kerrallaan kerryttää jo huomattavat säästöt.

5. Liian pieni datapaketti

Tutkimusten mukaan moni ostaa liittymäänsä liian pienen datapaketin ja maksaa lähes kuukausittain ylimääräistä liittymämaksunsa päälle datakaton ylityttyä.

6. Ulkona syöminen

Ravintolalounaat ovat paljon kalliimpia kuin eväiden tekeminen.

7. Alkoholijuomat

Moni tuhlaa huomattavan suuria summia kuukaudessa ravintolassa ostettuihin alkoholijuomiin.

8. Tupakka

Tupakka on kallista ja sen hinta nousee koko ajan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.