Burger King haluaa kieltää Se-elokuvan Venäjällä – taustalla yllättävä syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikaisemmin tosielämän pellet suututtanut Se-elokuva on nyt joutunut ongelmiin toisenlaisen tahon vuoksi. Pikaruokaketju Burger Kingin Venäjän osasto vaatii, että Stephen Kingin kirjaan perustuva elokuva kielletään maassa.

Burger King teki Venäjän monopolien vastaiselle virastolle, FASille valituksen. Siinä elokuvan Pennywise-hahmon kerrotaan muistuttavan liikaa McDonald’sin Ronald McDonald -maskottia. Valituksen mukaan Se-elokuva toimii tällä tavoin Burger Kingin kilpailijan mainoksena, ja elokuvaa vaaditaan esityskieltoon.

FASin edustaja kertoi The Hollywood Reporter -lehdelle viraston vastaanottaneen valituksen. Virasto selvittää parhaillaan, onko Burger Kingin väite paikkansapitävä ja valitus aiheellinen.

Se sai Venäjällä ensi-iltansa 7. syyskuuta. Kuten monissa muissakin maissa, kauhuelokuva on ollut maassa suuri menestys. Se on tuottanut Venäjällä yhteensä lähes 12 miljoonaa euroa.