Aamutoimet auttavat laihtumaan – ota nämä vinkit huomioon

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakaantuvat yleensä kahtia sen suhteen ovatko he aamu- vai iltaihmisiä. Nyt Women’s Health -sivusto paljasti kuitenkin useita hyviä aamurutiineja, jotka jokaisen painonpudotuksesta haaveilevan kannattaa sisällyttää aamuihinsa nauttivat he niistä tai eivät.

1. Aurinko

Tutkijat ovat huomanneet, että 20-30 minuuttia aamuaurinkoa auttaa ihmisiä laihtumaan. Tämän vuoksi työmatkat kannattaa tehdä aamulla kävellen tai yrittää jotenkin muuten saada aamuisin auringonvaloa. Suomessa tähän voi käyttää talvisin kirjasvalolamppua.

2. Pitkät yöunet

Tämä ei sinänsä ole aamurutiini, mutta helpottaa huomattavasti jokaista herätystä. Pitkät yöunet myös auttavat ihmistä syömään järjevämmin päivän aikana.

3. Proteiinipitoinen aamiainen

Proteiinipitoisen aamiaisen on huomattu edistävän painonpudotusta.

4. Treeni

Aamutreenin ei tarvitse olla rankka suoritus, mikäli sellaiseen ei aamuisin kykene. Sykettä kannattaa kuitenkin aamulla kohottaa edes pienellä kuntopiirillä omassa olohuoneessa tai lähtemällä aamulenkille.

5. VälipalatOta osaksi aamurutiinia se, että pakkaat itsellesi töihin terveellisiä välipaloja.