Instagramiin odotettu uutuus – voit bannata kommentoijia

Digi · Tim Isokivi

Kuvapalvelu Instagram on tarjoaa käyttäjille entistä paremmat eväät vaikuttaa siihen, minkälaisia kommentteja he saavat kuviinsa. Uudistuksen myötä käyttäjät voivat esimerkiksi päättää, ketkä kommentoivat kuvia.

Aikaisemmin Instagramissa kommentoinnin pystyi joko sallimaan kaikille tai ei kenellekään. Nyt käyttäjä voi halutessaan estää vain tiettyjä käyttäjiä kommentoimasta kuviaan.

Instagram on bloginsa mukaan myös mahdollistanut anonyymien ilmoitusten tekemisen live-videoista, jotka sisältävät huolestuttavaa materiaalia. Mikäli videon tekijällä vaikuttaa olevan esimerkiksi itsetuhoisia ajatuksia, voi hänelle tarjota Instagramin kautta apua kuten auttavan puhelimen numeron.

Viimeinen uudistus on huomattavasti kevyemmästä päästä. Palveluun on nimittäin ilmestynyt sarja sydämenmuotoisia tarroja. Instagramin mukaan niiden tarkoituksena on inspiroida käyttäjiä antamaan toisilleen entistäkin ystävällisempiä kommentteja.