Älä mene nukkumaan vihaisena – pilaat myös omat yöunesi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni pariskunta tietää, että nukkumaan ei koskaan kannata mennä vihaisena. Päivän päättäminen vihaisena ei tee suhteelle hyvää, minkä lisäksi yöunet menevät tutkijoiden mukaan pilalle.

Daily Mail -sivusto kertoo unitutkimuksesta, jossa huomattiin, että vihaisemmat ja helpommin malttinsa menettävät ihmiset nukkuivat huonommin. Temperamenttiset ja huonolla tuulella nukkumaan menevät ihmiset pitävät itseään hereillä ajattelemalla iltaisin kaikkea sellaista, mikä saa heidät vihaiseksi.

Tutkimuksessa koehenkilöille tehtiin ensin luonnetesti, jonka perusteella ihmiset jaettiin helposti malttinsa menettävistä henkilöistä aina kylmähermoisimpiin. Tämän jälkeen heidän untaan ja sen laatua valvottiin. Kävi ilmi, että viikon aikana temperamenttisemmat ja helpommin suuttuvat ihmiset saivat huomattavasti vähemmän unta testijakson aikana kuin rauhalliset ihmiset.