Nuoret pitävät humaltumista säälittävänä – juovat mielummin smoothien

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä suurimpana trendinä ovat hyvinvointi, liikunta ja terveys. Tämä näkyy myös sosiaalisessa mediassa, jossa monet terveelliseen ruokaan ja treenaamiseen liittyvät kanavat ja niiden ylläpitäjät menestyvät mainiosti. Tämä on heijastunut myös nykynuoriin, jotka valitsevat juomakseen terveellisen smoothien alkoholijuoman sijaan.

Evening Standard -sivusto kertoo tuoreesta kyselystä, jossa 2000-luvulla syntyneet nuoret kertoivat omasta suhteestaan alkoholiin. Kyselyyn osallistui 1.023 nuorta, joiden vastauksista kävi ilmi, että alkoholin kulutus on vahvassa laskussa nuorten keskuudessa.

Vain 10 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että alkoholin juominen oli hauskaa tai siistiä. Yhdeksän kymmenestä vastasi kuitenkin, että humalassa oleminen on säälittävää ja noloa. He vastasivat alkoholin juomisen ja humaltumisen olevan vanhempien ihmisten harrastus.

Nuoret kertoivat myös nauttivansa mielummin smoothien kuin alkoholijuoman. He käyvät paljon musiikkifestivaaleilla, mutta ovat sielläkin enemmän kiinnostuneita ruokatarjonnasta. Viimeiset rahansa he käyttäisivät tapahtuma-alueella mielummin ruokakojulla kuin juomateltassa.

Tutkijat ovat huomanneet, että nykynuoret ovat tietoisempia ja kiinnostuneempia terveyteen liittyvistä asioista, minkä vuoksi alkoholi ei innosta heitä. Tutkijat ovat myös nähneet, että tämän päivän nuoret kääntyvät vaikeita asioita käsitellessään lähes poikkeuksetta hyvän ystävän kuin alkoholijuoman puoleen.