Ihmisiä huijannut hyvinvointibloggaaja tuomittiin 410 000 dollarin sakkoihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suosittu hyvinvointibloggaaja Belle Gibson kohahdutti fanejaan kaksi vuotta sitten kertomalla, että hänellä on parantumaton aivosyöpä. Nainen kävi kemoterapiassa, joka ei kuitenkaan toiminut. Gibson kertoi sosiaalisessa mediassa vaihtoehtoisten hoitokeinojen ja terveellisen ruokavalion auttaneen, minkä jälkeen hänen tarinansa antoi toivoa ja inspiroi myös muita.

Sadattuhannet fanit seurasivat naisen onnistumista ja parantumista, Gibson kirjoitti puhtaasta hänet pelastaneesta ruoasta kirjan ja loi palkitun puhelinsovelluksen. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että kaikki oli yhtä suurta valhetta eikä naisella ole ikinä mitään syöpää koskaan ollutkaan.

Hän tienasi pienen omaisuuden The Whole Pantry App -sovelluksellaan ja kirjallaan, josta saadut tuotot nainen oli kertonut lahjoittaneensa syöpää tutkiviin hyväntekeväisyyskohteisiin. Näin hän ei kuitenkaan tehnyt vaan piti saamansa tuotot itsellään.

Ihmisten huijaaminen julkisesti kävi naiselle kalliiksi. Belle Gibsonia syytettiin kuluttajien huijaamisesta itse tuotteen toimivuuden ja tuottojen ohjaamisen suhteen. Nainen sai nyt oikeudessa lopullisen tuomionsa, joka on Cosmopolitan-sivuston mukaan 410.000 australian dollarin suuruinen sakko.