Kammottava erikoisuus: Parturi puhdistaa asiakkaiden silmät partaveitsellä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ajatus partaveitsestä hipelöimässä silmää on omiaan aiheuttamaan kylmiä väreitä ja kauhun tunnetta kovapintaisimmissakin ihmisissä. Kiinan Chengdussa sijaitsevan parturin asiakkaat kuitenkin maksavat siitä.

Parturi Xiong Gaowun erikoisuus on niin kutsuttu silmämunan ajelu. Siinä asiakkaiden silmät putsataan roskista ja muista epäpuhtauksista partaveitsellä. Kyseessä on muinainen toimenpide, jota vain harvat parturit enää tekevät.

Shanghaiist-sivuston mukaan Xiong ei ole koskaan 40 vuotta kestäneen uransa aikana vahingoittanut ketään. Mies myös väittää erikoisen toimenpiteen parantavan yli 30-vuotiaiden asiakkaiden näköä. Lääkärit kuitenkin pitävät tapaa vaarallisena jo siihen liittyvän tulehdusriskin vuoksi.

Erikoiseen toimenpiteeseen päästään tutustumaan Ruptly TV:n tuoreella videolla. Vaikka onnettomuuksilta vältytään, ei videota voi suositella heikkohermoisille katsojille.