Miesten kannattaa kulkea porukassa – naiset pitävät viehättävämpinä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miehet haluavat toisinaan omaa aikaa, jolloin he voivat lähteä ulos tuulettumaan pelkällä äijäporukalla. Tämä saattaa kuitenkin johtaa siihen, että yllättäin naisia pörrääkin ympärillä enemmän kuin silloin kun baariin päättää lähteä pelkän parhaan ystävän kanssa.

Hollannissa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset näkevät isossa miesporukassa olevat miehet viehättävämpinä. Kun naiset näkevät ison ryhmän miehiä, he automaattisesti kiinnostuvat siinä olevista yksilöistä enemmän kuin jos miehet olisivat yksin. Tutkimuksen mukaan naiset näkevät isossa miesporukassa olevat miehet noin 10 prosenttia viehättävämpinä kuin silloin, kun miehet ovat yksin.

Men’s Health -sivuston mukaan osasyynä tähän on se, että naisten on vaikeampaa arvioida yksittäisten miesten ulkonäköä niin perusteellisesti kun miehet ovat porukassa. Isommassa ryhmässä käy myös niin, että porukan komeimmat miehet nostavat myös heidän ystäviensäkin viehättävyyttä naisten silmissä.