Legendaarisesta Commodore 64 -tietokoneesta miniversio

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Commodore 64 -tietokone on tuttu näky monille 1980- ja vielä 90-luvunkin alussa varttuneille suomalaisille. Eikä ihme, sillä kyseessä on kaikkien aikojen myydyin tietokonemalli.

Viime vuosien retrobuumin myötä myös Commodore 64 on tekemässä paluun miniversiona. Retro Games Ltd -yhtiön kehittelemä C64 Mini tulee olemaan noin puolet pienempi kuin alkuperäinen tietokone, ja se kytketään suoraan televisioon HDMI-portin kautta.

C64 Mini -laitteessa on sisäänrakennettuna 64 Commodoren suosikkipeliä. Näiden joukossa ovat muun muassa California Games, Speedball 2 ja Impossible Mission.

Laite on tulossa markkinoille vuoden 2018 alkupuolella Yhdysvalloissa 70 dollarin hintalapulla varustettuna. Aika näyttää, tuleeko C64 Minin saatavuus olemaan parempi kuin Nintendon taannoisten retrokonsolien tapauksissa.