Oletko valmis uuteen rakkauteen? Tästä tiedät päässeesi erosta yli

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioliiton solmiminen tarkoittaa lupausta siitä, että viettää loppuelämänsä valitsemansa ihmisen rinnalla. Toisinaan naimisiin mennään liian heppoisin perustein tai vääristä syistä – tällöin liitto voi johtaa eroon. Avioeroja tapahtuu myös vuosikausia yhdessä olleille rakkauspareille, kun elämä kasvattaa heidät eroon syystä tai toisesta.

Ihmistä ei kuitenkaan ole luotu yksinoloon. Olemme laumaeläimiä ja kipeästäkin erosta huolimatta kaikilla on oikeus uuteen rakkauteen ja onneen. Avioerosta kannattaa toipua rauhassa, jos haluaa, että seuraava liitto kestää ja on ehkäpä se elämän onnellisin.

Popsugar listasi merkkejä, joista tietää selvinneensä erosta ja olevansa valmis uuteen rakkauteen. Erosta toivuttuaan ihminen viihtyy itsensä kanssa ja on onnellinen. Hän palaa halusta mennä elämässään eteenpäin. Myös seksuaaliset himot saattavat ottaa vallan ja mielessä itää houkutteleva ajatus erotiikasta uuden tuttavuuden kanssa.

Eron jälkeen hauskanpito saattaa olla kaksijakoista ja kuluttavaa, mutta toipumisen jälkeen juhlimisesta nauttii täysin rinnoin. Silloin ei enää murehdi entisestä kumppania, vaan hyväksyy tosiasiat ja on valmis ottamaan uuden askeleen ilman historian taakkaa harteilla. Yleensä ihmisestä tulee viehättävämpi silloin, kun hän on päässyt uudelleen jaloilleen.

Itsensä uudestaan löytänyt henkilö osaa nauttia elämän pienistä asioista, kuten aurinkoisesta syyspäivästä – jonka voisi viettää uuden tuttavuuden seurassa. Kaikki tekee elämässään virheitä ja edellinen liitto oli vain yksi hetki muiden joukossa. Viha ja katkeruus voivat estää onnen tulevaisuudessa. Kun ihminen on innoissaan tulevasta ja elämänsä luomista uusista mahdollisuuksista, kannattaa hänen rohkeasti etsiä uusi ihminen rinnalle. Hän on valmis.