Seksiä harrastavat talot liikaa Louvrelle – härski teos kiellettiin

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taidekollektiivi Aterlier Van Leshoutin luoma Domestikator-installaatio on herättänyt järkytystä Pariisissa. Seksiä harrastavia taloja esittävä suurikokoinen teos vedettiin pois Louvren taidemuseon tulevasta näyttelystä.

Domestikator-teoksen oli määrä olla esillä Tuileriesin puistossa 19. lokakuuta alkavassa näyttelyssä. Louvren taidemuseon johtokuva on kuitenkin päättänyt kieltää installaation näytteilleasettamisen tapahtumasta. Pelkona on se, että teos tulkitaan väärin puiston vierailijoiden toimesta.

Atelier Van Lieshout -taidekollektiivin perustaja ei ole mielissään päätöksestä. Hänen mukaansa tällaista ei saisi tapahtua, sillä museon pitäisi olla viestimiselle avoin paikka. Mies ei itse pidä teosta härskinä.

– Teos itsessään on tulkinnanvarainen. Sen muoto on erittäin abstrakti. Sillä ei ole sukupuolielimiä, ja se on melko viaton, Lieshout kuvailee New York Times -lehden mukaan.