Tyrmistyttävä löytö suomalaiselta kirpputorilta – rintojen röntgenkuvat henkilötunnuksineen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina potilasturvallisuuteen ja tietoturvaan on kiinnitetty myös sote-palveluissa selvästi aikaisempaa enemmän huomiota, mutta heikoin lenkki on yhä edelleen koneiden sijaan aina ihminen itse. Taannoin se kiteytyi jälleen kerran Suomessa.

Mies teki nimittäin Paskat kirpparilöydöt -verkkosivuston mukaan kirpputorilta tyrmistyttävän löydön, kun hän vilkaisi tarkemmin CD-ROM-levyä, jonka päällä oli Mehiläinen-sairaalan logo. Levyn takaa paljastui, että kyseessä oli vuonna 2013 otetut rintojen röntgenkuvat, ja kaiken lisäksi kyseisen henkilön nimi ja henkilötunnus olivat mukana etiketissä.

– Kun harkitset identiteettivarkautta, älä tyydy pelkkiin tylsiin perustietoihin vaan hoida asia kunnolla. Hanki kirpputorilta laaja röntgenkuvakokoelma, jossa lukee potilaan nimi ja henkilötunnus. Sanattomaksi vetää… kiitos kuvasta Peterille, verkkosivustolla todetaan.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat