Tyrmistyttävä löytö suomalaiselta kirpputorilta – rintojen röntgenkuvat henkilötunnuksineen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina potilasturvallisuuteen ja tietoturvaan on kiinnitetty myös sote-palveluissa selvästi aikaisempaa enemmän huomiota, mutta heikoin lenkki on yhä edelleen koneiden sijaan aina ihminen itse. Taannoin se kiteytyi jälleen kerran Suomessa.

Mies teki nimittäin Paskat kirpparilöydöt -verkkosivuston mukaan kirpputorilta tyrmistyttävän löydön, kun hän vilkaisi tarkemmin CD-ROM-levyä, jonka päällä oli Mehiläinen-sairaalan logo. Levyn takaa paljastui, että kyseessä oli vuonna 2013 otetut rintojen röntgenkuvat, ja kaiken lisäksi kyseisen henkilön nimi ja henkilötunnus olivat mukana etiketissä.

– Kun harkitset identiteettivarkautta, älä tyydy pelkkiin tylsiin perustietoihin vaan hoida asia kunnolla. Hanki kirpputorilta laaja röntgenkuvakokoelma, jossa lukee potilaan nimi ja henkilötunnus. Sanattomaksi vetää… kiitos kuvasta Peterille, verkkosivustolla todetaan.