Qoobo on kuin päätön ja jalaton kissa – ottaisitko tällaisen robottilemmikin?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robotiikan kehittyessä on todennäköistä, että markkinoilla aletaan nähdä myös yhä aidommankaltaisia robottilemmikkejä. Robolemmikeiden ei tarvitse pelätä aiheuttavan allergiaa, ja ne ovat aitoja eläimiä huomattavasti helppohoitoisempia.

Japanilaisyhtiö Yukai Engineering on lanseerannut Qoobo-nimisen robottilemmikin. Se muistuttaa päällisin puolin lähinnä jalatonta ja päätöntä kissaa. Virtuaalieläimellä on kuitenkin häntä, jolla se reagoi aidon eläimen tapaan esimerkiksi silitetyksi tulemiseen.

Idea Qoobosta syntyi, kun yksi Yukai Engineeringin työntekijöistä muutti asuntoon jonne hän ei voinut ottaa lemmikkikissaansa. Robottilemmikkiä voitaisiin käyttä myös terapialemmikkinä mikäli esimerkiksi kissan tai koiran hankkiminen ei sovellu potilaalle.

Kesällä 2018 markkinoille saapuva virtuaalilemmikki maksaa Engadget-sivuston mukaan noin 85 euroa. Myyntiin tulee kaksi erilaista Qooboa, harmaa Husky gray ja ruskea French brown.