Tampereen McDonald’s myy vegaanisia hampurilaisia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kasvisruoan yleistymisen myötä myös kokonaan vegaanista ruokaa saa yhä useampien ravintoloiden listoilta. Viimeisimpänä täysin eläinperäisistä ainesosista vapaata ruokaa tarjoaa pikaruokaketju McDonald’s, tosin rajoitetusti.

McVegan-nimistä hampurilaista myydään Tampereen McDonald’s-ravintoloissa 4.10 – 21.11.2017. Soijapihvin lisäksi hampurilainen sisältää muun muassa kananmunaa sisältämätöntä McFeast -kastiketta ja kasviksia. Kyseessä on testimyynti, ja toistaiseksi on epäselvää onko hampurilainen tulossa ketjun yleiseen valikoimaan.

Toisin kuin esimerkiksi ravintolan aikaisemman ei-vegaanisen Kasvis Feast -hampurilaisen tapauksessa, muistuttaa soijasta valmistetun pihvin koostumus ja maku hämmästyttävän paljon lihaa. Asiaan perehtymätön saattaisi jopa luulla syövänsä tavanomaista McDonald’sin hampurilaista.

McDonald’s on aikaisemmin myynyt vegaanisia Veggie McSpice -hampurilaisia Norjassa. McVegan-kokeilu on kuitenkin tullut monille kasvissyöjille ja kasvisruokavaliosta kiinnostuneille yllätyksenä. Tuote on päätynyt jopa useilla kansainvälisille uutissivustoille, sillä siitä ovat uutisoineet muun muassa NBC, Cosmpoloitan ja The Independent.