Avioliitto syöksykierteessä? 10 keinoa sen pelastamiseksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisinaan avioliitto kaatuu huojuvan murhetornin alle, eikä vaikeuksista ole muuta ratkaisua ulos kuin kulkea eron kautta. Jotta liitto ei luisuisi pimeän puolelle, voi kokeilla ammattilaisten vinkkaamia neuvoja suhteen pelastamiseksi. Yleensä toimenpiteet kannattaa aloittaa jo ongelmien alkuvaiheessa.

Avioliitto kaipaa säännöllistä huolenpitoa, eikä yksikään liitto voi hyvin oman onnensa nojassa. Kumppanukset voivat yrittää avioliiton pelastamista yhteisellä lomamatkalla rentoutuen tai vanhoja hyviä aikoja muistellen. Liiton voi myös joissakin tapauksissa pelastaa nöyrtymällä ja anteeksi pyytämällä. Yleensä teot puhuvat enemmän kuin sanat ja aidosti kumppaninsa kanssa yhteiseloa haluava voi osoittaa rakkauttaan hellyyden ja huomioimisen avulla.

Joissakin tapauksissa onnellisen teeskenteleminen saattaa auttaa. Pariskunnan kannattaa yrittää seksin harrastamista vaikka väkisin, kunnes se tuntuu aidosti houkuttelevalta ja hyvältä. Parisuhdeterapia on yksi keino ongemien selvittämisessä, eikä sen tehoa voi väheksyä. Myös yksilöterapiasta voi löytää apuja liitossa selviytymiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

Ero saattaa olla raastava kokemus, joka jättää arvet pitkäksi aikaa. Vaikka rakoileva liitto on todella raskasta hoitaa, tulisi molempien osapuolien vältellä toistensa loukkaamista. Mikäli suhteen syöksykierre johtuu muista ihmisistä, tulee heidät yksinkertaisesti sulkea pois liiton ulkopuolelle, jos haluaa parempaa tulevaisuutta aviopuolison kanssa.

Osa ihmisistä löytää apua myös uskontojen ja henkisten asioiden ääreltä. Tärkeintä on kuitenkin keskustella suhteesta vakavalla tasolla ja selvittää syitä ongelmiin. Jokaisen on muistettava pitää huolta myös itsestään, ja vaikka liitto olisi epäonnistunut, voi itseensä olla tyytyväinen ihmisenä, Popsugar vinkkaa.