Ihmiset ovat enemmän vessanpöntöllä kuin kuntoilemassa

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englannissa suoritetun kyselyn avulla on haluttu selvittää miten paljon aikaa ihmiset käyttävät päivistään erilaisiin toimiin. Kyselyn tuloksista kävi ilmi, että aikuiset viettävät enemmän aikaansa vessanpöntöllä istumiseen kuin kuntoilemiseen.

Daily Mail -sivuston mukaan aikuiset istuivat viikossa noin kolmen tunnin ja yhdeksän minuutin ajan vessassa asioillaan. Keskimäärin aikuiset liikkuivat viikossa kuitenkin vain 90 minuutin ajan. Kävi myös ilmi, että yli neljäsosa aikuisista liikkuu alle 30 minuutin ajan joka viikko.

64 prosenttia kyselyyn vastanneista aikuisista kertoi istuvansa päivittäin vähintään kuuden tunnin ajan. Vain 12 prosenttia kertoi kuntoilevansa viikossa yli 150 minuuttia, mikä on suositusten mukainen minimimäärä liikuntaa viikossa aikuisille ihmisille. Tutkijoiden mukaan näin passiivinen elämäntyyli lisää kakkostyypin diabeteksen, syövän ja varhaisen kuoleman riskiä huomattavasti.