Paratiisivaltio myy kansalaisuuksia 200 000 dollarilla

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Eteläisellä Tyynellämerellä sijaitseva Vanuatun paratiisivaltio on ryhtynyt myymään kansalaisuuksiaan rahasta. Kansalaisuuden hinta on 200.000 dollaria, jonka voi maksaa myös Bitcoineilla. Vanuatu on brittiläisen kansainyhteisön jäsen.

Vanuatun kansalaisuuden haltija voi matkustaa ilman viisumia 113 maahan, joiden joukossa ovat Suomi ja muut Euroopan yhteisön maat, Iso-Britannia ja Venäjä. Kansalaiset voivat nauttia myös maan olemattomasta veroasteesta ja he saavat Vanuatun passin. Ostajien ei tarvitse asua Vanuatulla tai edes käydä siellä saadakseen maan kansalaisuuden.

Aiemmin tänä vuonna Thaimaan hallitus ryhtyi myymään viisumeita, joiden turvin rikkaat voivat asua maassa vuoden ajan noin 2.800 eurolla vuodessa 20 vuoden ajan. Hintaan sisältyy VIP-kohtelu useissa eri virastoissa.