Guinnessin ennätystenkirja hylkäsi teekkarien saunaennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään, maailman epäonnistumisen päivänä, Otaniemen teekkarit ovat ilmoittaneet, että Guinness World Records ei ole hyväksynyt heidän rakentamaansa WiikonWappuSauna-konseptia maailman suurimmaksi saunaksi.

Guinness World Recordsin mukaan sauna on ”huone tai pieni talo, jossa koetaan kosteaa tai kuivaa kuumuutta”. Guinness World Records pyysi erinäisiä todisteita sekä todistajalausuntoja saunan rakenteesta sekä itse saunomisesta. Koska sauna oli rakennettu teltan sisälle, se ei täyttänyt saunan edellytyksiä.

– Olisi ilmeisesti pitänyt hakea maailman suurimman telttasaunan titteliä, niin se olisi kenties mennyt läpi, saunan rakentajat hymähtävät.

WiikonWappuSauna oli Aalto-yliopiston opiskelijoiden rakentama saunakokonaisuus vappuna 2016. Pinta-alaltaan peräti 310 neliöiseen telttasaunaan mahtui kerralla ainakin 500 saunojaa ja lämpöä piti yllä puulämmitteinen 4.000 kilon kiuas. WiikonWappuSauna oli nimensä mukaisesti avoinna joka ilta viikon ajan.

Diskovalot, musiikki ja tanssilattia saunan sisällä sekä ulkopuolen kuumat paljut varmistivat, että teekkareiden sauna oli päivittäin tupaten täynnä. Viimeisenä iltana saunassa järjestettiin jäähyväisjuhlat pop-up vaahtobileiden merkeissä samalla, kun nimekkäät DJ:t vastasivat musiikista. WiikonWappuSauna oli ilmainen ja se toteutettiin talkootyöllä sekä sponsorituella.