Tässä yleisin virheliike kuntosaleilla – älä tee samaa mokaa

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kuntosalilla käyvä haluaa suorittaa tekemänsä liikkeet oikein ja mahdollisimman raskailla painoilla. Muutaman liikkeen kohdalla moni tekee kuitenkin sen virheen, että suorittaa liikkeen aivan liian kevyellä kuormalla.

Liian kevyellä vastuksella tekeminen on yksi yleisimmistä virheistä kuntosalilla. Kunto-ohjaaja Harold Gibbons kertoi Men’s Health -sivustolle huomanneensa, että virhe tehdään etenkin soutuliikkeessä, kyykyissä ja kahvakuulan heilautusliikkeessä.

Moni tekee kahvakuulaheilautuksen liian kevyellä kuormalla. Liike ei tehdä käsillä vaan lantiolla ja jalkojen vahvoilla lihaksilla, minkä vuoksi heilautukseen voi heti ottaa reilusti yli 20 kilon kuulan. Myös soutuliike on sellainen, jonka moni päätyy tekemään liian pienellä vastuksella. Soutuliike treenaa selän lihaksia, jotka kestävät yleensä enemmän kuormaa kuin moni laitteeseen valitsee.

Kolmas virhe tehdään Gibbonsin mukaan yhden jalan kyykyissä ja askelkyykyissä. Moni ajattelee, että yhdellä jalalla työnnettäessä kuormaa tulee keventää todella paljon. Useimmat kuitenkin yllättyvät siitä miten paljon painoa yksi jalkakin pystyy liikuttamaan.